Keleti Erdők Vándorai

Amikor csomók kötettnek...

24 / 24 oldal Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24

Go down

Re: Amikor csomók kötettnek...

Témanyitás  Ruyan on Vas. Feb. 01, 2015 9:04 pm

Alors

Számtalan alkalommal mérkőztél meg méltó és kevésbé méltó ellenfelekkel, utatok ennek folytán egyre északabbra vezetett szülőhazádtól. Jó ideje már, hogy elhagytátok Ordant. Nem időztetek ott sokáig, mert bár a város igencsak festői képet mutat, úgy véltétek nem futná sokáig kenyérre egy helyen, ahol verekedni legfeljebb a városőrséggel lehet. Így hát tovább indultatok Erion felé. A város felé, ahol mindenki megtalálhatja a szerencséjét. Üdítő látvány a hatalmas városfal a végeláthatatlan puszta után.

Bowen

Legutóbbi megbízásod Erionig szólt. Rendben, mindenféle bonyodalom nélkül megérkeztetek. A kapuk előtt megálltok, megkapod a fizetséged, majd a karaván melyet kísértél, tovább halad a városba. Öröm az ilyen munka, azonban a sok semmittevés közben volt időd agyalni azon hova tovább. Még nem vagy teljesen bizonyos benne, de lehet dél felé kellene tovább haladnod. Azt tudod, hogy bárhogyan is döntesz végül, a célodnak megfelelő felszerelést és embereket mind megtalálhatod a város falai közt.

Awtino

Vándorlásod alkalmával azt tapasztalod, hogy a többség nem foglalkozik a nézeteiddel, a saját törvéyeiket és erkölcseiket követik. Emiatt sokkal többször fordult elő, hogy nem sikerült valakit megmenteni, mint te azt szeretted volna, azonban biztos vagy benne, hogy minden megmentett ember által jobbá vált a világ. Ez a tudat erőt adott neked utad folyamán, így lassan, de folyamatosan haladtál előre. Jó ideig kerülgetted Eriont, tudva, hogy ami ott vár, az még számodra is kemény dió, de úgy érzed kötelességednek nem mondhatsz ellent, így végül a főváros felé vetted az irányt.

Ulwen


Utad folyamán a sólymot követted, aki elkerülve a nagyobb városokat, az általad oly jól ismert vadonon keresztül vezetett téged egyre csak dél felé. Nem volt semmire gondod, minden szükségest megtaláltál út közben, ráadásul több ízben is álmodtál a varjúval. Érezted, tudtad jó irányba mentek. Az út végül Erion kapuihoz vitt téged, vezetőd leszállt a kapu fölött a falra, rád nézett, majd tovább libbent, végül elnyelte a város feletti égbolt.

Ygratius

Elhatároztad, hogy megtapasztalsz többet a világból. Kereskedő karavánokhoz csatlakoztál, ami nem a legkényelmesebb, de viszonylag olcsó és egészen biztonságos módja az utazásnak. Az idő alatt, amíg a szekereken zötykölődtél sok új embert volt alkalmad megismerni, történeteket hallgattál a világ minden tájáról és meséltés hazádról. Úgy tervezted, hogy a hónap végére leérsz Erionba, ahonnan térkapuval visszatérsz északra. Valamelyest gyorsabban sikerült megérkezned a Sheral hágójához, mint azt elgondoltad, így lesz időd a várost alaposabban szemügyre venni.


Mindenki

A város, amely szemetek elé tárul, lenyűgöző méretekkel rendelkezik, egyikőtök sem látott még ilyet, bár jártatok már pár nagyvárosban. Hirtelen aprónak érzitek magatokat, csak kapkodjátok a fejeteket a hangzavar miatt, ami a kapukon belépve a városban fogad titeket. A falakon egyenruhában strázsáló őröket láttok, azonban a kapukat látszólag senki nem őrzi. Az út folytatása a városban egy széles, kikövezett utca, amelyen rengeteg ember nyüzsög. Láttok öregasszonyokat, akik ledugózott palackokban árulják a világhíres gyógyító főzeteiket, megtermett férfiakat, akik védelmet kínálnak a város veszélyei ellen, serdülő fiúk ordítják teli torokból, hogy ők ismerik a város minden szegletét és bárhová el tudnak vezetni bárkit. Az árakat nem is győzitek követni, annyian és annyi különböző összeget üvöltenek teli torokból. Emellett ott vannak a hozzátok hasonló, most érkező, vagy éppen távozó emberek is. Az épületek kőből épültek, jó minőségűnek tűnnek, de látszik rajtuk a mellettük nap mint nap elhaladó embertömeg mocska.
avatar
Ruyan

Hozzászólások száma : 854
Join date : 2012. Jul. 27.
Age : 27
Tartózkodási hely : Debrecen

Vissza az elejére Go down

Amikor csomók kötettnek...

Témanyitás  Ruyan on Vas. Feb. 01, 2015 7:21 pm

Üdvözlök mindenkit!

Mivel tudomásom szerint nem mindenki játszott már ilyen módon szerepjátékot, ezért egy gyors összefoglalásával nyitnék. Az alapértelmezett, asztalinál megszokott írási mód mellett még kettő van használatban, az alábbi jelöléssel:

<<szöveg>> - a karakter gondolatainak leírására szolgál
//szöveg - a kalandhoz nem kapcsolódó szöveg, például kérdés a Km irányába, vagy olyan dolog beszúrására, amely ugyan kapcsolódik, de a játékon belül mégsem jelenik meg, például támadó dobás eredménye

Előfordulhat, hogy valaki valamely cselekedetét nem szeretné nyilvánosságra hozni, ez esetben nyugodtan írhat nekem privát üzenetet, amelyben ugyanolyan módon ír, mintha ide tenné. Valószínűleg a válasz is ilyen formán fog megérkezni rá. Illetve megeshet, hogy csak az adott játékosra vonatkozó információ fog tőlem privát üzenetben érkezni, ezért kérlek titeket, hogy válaszírás előtt mindenképpen nézzétek meg, kaptatok-e ilyen témájú üzenetet.

A kockadobások megjelenítésére javaslom a következő funkciót: "[rand]"1,6"[/rand]", idézőjelek nélkül, az első szám a dobás minimuma, a második a maximuma. Például a 2k6+1 :
Random number (3,13) : 12

Végezetül szeretném megkérni azokat, akik a karakterük mellé nem küldtek karakterkinézetet (azaz ő hogyan írná le a karakter külsejét), azok az első válaszokkal együtt tegyék meg.
avatar
Ruyan

Hozzászólások száma : 854
Join date : 2012. Jul. 27.
Age : 27
Tartózkodási hely : Debrecen

Vissza az elejére Go down

24 / 24 oldal Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.