Keleti Erdők Vándorai

Join the forum, it's quick and easy

Keleti Erdők Vándorai
Keleti Erdők Vándorai
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Csevegő

+4
Amaryen
Primus Maximus
Ruyan
Baboh
8 posters

18 / 40 oldal Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40  Next

Go down

Csevegő - Page 18 Empty Re: Csevegő

Témanyitás  Baboh Hétf. Júl. 29, 2013 8:48 am

Haló mindenki!

Tegnap tovább erősödött bennem a gondolat, hogy a játékosi igényeket a következő kev-játékra ideje lenne figyelmünk előterébe helyezni. Többek között Miki és Tani kérdezett már a játék leendő szabályairól és tudnivalókról, de biztos lenne még, akit érdekel. Csukás Dávid is mondta, hogy lehet, kijönne velünk. Két és fél hetünk van nagyjából az eseményig, ezért én azt mondanám, hogy az ötleteket ideje meg hányni, vetni, mármint elég gyorsan ahhoz, hogy még fel is dolgozhassák a játékosok, és sikerüljön mindenkinek választania.
Lorin tegnap úgy nyilatkozott, ő most annyira nem akar beleszólni a szabályzat-vitába, amit tiszteletben tartanék. János ha jól emlékszem, azt mondtad telefonban, hogy a héten nem nagyon volt időd ilyesmikkel foglalkozni, és bizony nem is várná el tőled senki az egyéb teendőidet ismerve, csakhát ötletgazda vagy, ezért a véleményezési és szituáció kitalálási feladatban elsődleges a szereped-amíg ezt így gondolod. Mindenesetre mi az emberek leírását olvasva Tuduval igyekszünk hozzájuk is kitalálni a lehetőségek zömét, mindenféle kényszertől mentesen, csak hogy tudják a játékosok, mit lehet nagyjából és mit nem. Geri a te feladataid is azt hiszem, most tudnak kissé megélénkülni, amíg itthon vagy Smile

*Azt azért mondanom kell a kevtagoknak, hogy bár én a szélsőséges példákat is szeretném kidolgozni vagy megszavazni, ezúttal talán valóban elég lesz nekünk egy kissé "kivonatolt" szabályzat, az idő szűkössége miatt, hogy ezt legalább tényleg meg is tudjuk még beszélni, mielőtt megmutatjuk másoknak. Példaként mondanám a gólemteremtést, és hogy az ilyesmire János mondta, hogy aki megcsinál tényleg egy gólemet, az miért ne hozhatná. Szerintem is hozzák csak nyugodtan, de ilyen ritka(és örömteli) dolgokra most nem kell még szabályzat- tudtommal. A valószínűségek szerint ez a játék is olyan max 10 fős lehet, de inkább KEVESEBB létszámú, ezért talán nem baj, ha ezúttal a jelentősebb világleírásbeli dolgok lesznek kidolgozva, a nevesített vallások és ismertebb mágiák, meg "közismertebb" szakértelmek, és majd később ezt lehet tovább bővíteni.
Ezt nem azért mondom, mert én így akarom, de most ennyi idő alatt csak ezt látom reális kompromisszum lehetőségnek.*

Néhány fő irányvonal, és kérdés, amire esetleg szeretnénk választ találni közösen, mihamarabb:
-megfelel -e egyelőre(jobb híján) az életerő pontos rendszer? (Lorinnak, Tudunak és nekem igen)
3 ÉP-re gondoltunk normális, nem erre specializálódott lényeknél(tehát nem egységesen, de túlnyomórészt)
-a korábbi szakértelmek előfordulásának, kiválogatásának és mibenlétének fényében ki gondolja úgy, hogy egy hosszú listányi szakértelemre lenne szükség?
A magam részéről most úgy vagyok vele, hogy a János által megindított kevesebb szabályzás-mozgalom jót tenne kissé, legalábbis bizonyos dolgokhoz.
Példák:
Ha valaki lopni akar, és képes rá, és belefér számára a karaktere identitásába, az lopjon.
ha valaki fel akar szerelni egy csapdát, és veszi a fáradtságot, hogy hozzon ehhez eszközöket, és oda rakja őket, ahova nem kéne, akkor csinálja.
Ha valaki szívesen használja a sajátkészítésű vértjét, kardjait, pajzsát, íját, lándzsáját és dobótőreit, kétkezesen is, meg akármikor, az attól még képes lehet például más dolgokra is, de esetleg képzettség választásnál már ha mindezt tudná csinálni, akkor nem maradna neki még elosztható pontja.(nyilván itt nem Gandalfra gondolok, aki a sok harc közben még csudákat is pukkant, de pl másokat megkötözni, leütni, hátbaszúrni, kirabolni a jól felpakolt harcos is képes lehetne...)
-Úgyhogy valami különbséget kell tenni a varázslatra építők és a nem erre építők között, de valamennyi szabadságot is lehetne ezen a téren talán hagyni.
-Amit úgy gondolom, hogy már sok lenne együtt, pl egy full felpakolt harcos(mindenféle fegyók, vért, pajzs pl) és hozzá adni mágiát-vagy legalábbis erőset.
Persze ettől még lehet része neki is mágiában, vagy neadjisten a szervezői munka eredményeként varázstárgyakban, de talán már eléggé főenemynek hangzana napi néhány tűzgolyóval, vagy épp elmebefolyásolással és nekromanciával is.
-Tudományosabb cuccok, mint a rúnák ismerete(igény szerint), vagy különböző varázsitalok keverése még azt mondom, elmegy a varázslóskodással, de bizonyára vannak olyan egyházak, ahol egyes tudományok tiltottnak számítanak, és olyanok is, ahol kb minden megengedett, csak épp nincs mindenre ideje egy átlagos embernek.

Souval, néhány kétségemet most megosztottam, várom a véleményeket nagy lelkesen és türelemre éhesen.
Abban biztos vagyok, hogy a valóban játéktechnikailag működő varázslatokat és hatásokat szabalyozni kell, de ezen túl elképzelhetőnek tartom, hogy a jelenlegi ismeretségi körünkből mindenki képes megállni a széttápolást, így talán elég lenne a képziket önmagukban részletezni kissé, egymáshoz képest korlátozni, és elérhetővé tenni a lelkesebb játékosok számára.

Ja és egy kulcskérdés a végére: Nem kínos az, amikor valaki meghal a játékban, és utána x idő múlva ugyanúgy, mintha mise történt volna, visszatér? Persze értem én, hogy senki sem akar fél napig passziválódni, meg ilyenek, de erre kitalálhatnánk valamit. Még talán a Veliás isteni beavatkozás határeset, de azon is lenne mit fejleszteni.

Baboh
Baboh
Baboh

Hozzászólások száma : 1914

http://sites.google.com/site/keletierdokvandorai

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Ruyan Hétf. Júl. 29, 2013 8:02 pm

Helló!

Először is a válaszaim a kérdéseidre:

- Megfelelni megfelel, de hosszútávon szerintem a bizalmi rendszer lenne a jobb. Ha viszont a későbbiekben akarunk áttérni rá, az módosításokat eredményezhet a szabályzatban, így szerintem azt a fajta harc- és életerő rendszert használjuk, amit a későbbiekben tovább akarunk vinni, ne azt ami ideiglenesen megfelelő.

- Véleményem szerint nem kell sok képzettség/szakértelem/tökmindegyminekhívjuk, elég pár tényleg szükséges, mert ez egyszerűbbé és közben életszerűbbé is teszi a rendszert.

- A túltápolás elkerülése végett valamiféle korlátozás biztosan kell, erre szerintem a legegyszerűbb mód a kasztrendszer, ahol nagyvonalakban megszabjuk mit nem tehetnek az adott kaszt tagjai. Kissé bonyolultabb és az előző ponttal ellentmondó megoldás egy olyan képzettségrendszer felépítése, ami egyszerűen nem hagyja, hogy valaki csudázzon és kardozzon is.

- Valóban zavaró, ezért lehet alkalmazni azt az alapelvet, hogy ha meghal a karaktered, alkoss újat. Egyrészt mindenki jobban fog vigyázni a karakterére, ami életszerűbbé teheti a játékot, másrészt ha jól emlékszem a DK-n is ez a fajta megoldás volt és nem rémlik, hogy ott gondok lettek volna belőle.

Míg odavoltam elmélkedtem kicsit a mágiarendszeren, nem konkrét varázslatokon, csak általános dolgokon. A következőkre jutottam:

Egy varázslat leírásának annak nevét, hatását, a létrejövő mágia időtartamát, a varázslás módját, a mágiára vonatkozó esetleges korlátozásokat és a szükséges OUT-os jelöléseket, illetve eszközöket kellene szerintem tartalmaznia. Mivel a mágia használatából harci szituációkban gyakrabban fordul elő vitás helyzet, ezért úgy vélem, hogy a harcban (főleg a támadásra) használható varázslatok számát minimálisra célszerű csökkenteni. Sőt szerintem a mágiák hatásai inkább legyenek kiegészítő jellegűek, azaz ne fordulhasson elő, hogy egy mágus egyedül elintéz egy csapat harcost. A varázslási idő megadásánál kerülendőnek tartom, hogy bármilyen időegység meg legyen adva (például 5 perc meditáció után...), mert ezeket játék közben nehéz ténylegesen betartani. Ehelyett inkább valamilyen a játékos képességeitől is függő, játékon belül is könnyen ellenőrizhető dologhoz kötni, mint például varázsige elmondása. Az időtartam esetén szintén nem tartom szerencsésnek, ha időhöz van kötve a fentebbi okokból. Ha ezt fajta megoldást kizárjuk, akkor jelenleg két csoportra tudtam bontani a mágiákat időtartamuk szerint, fenntartást igénylő, végleges mágiákra. A fenntartást igénylő mágiák addig működnek, míg a létrehozójuk koncentrál rá, a végleges mágiák hatása létrejöttük után nem függ a létrehozótól. Példa mindkét kategóriára akad a legutóbbi nemhivatalos megbeszélésen elhangzott varázslatok közt, nevezetesen a szent fény fenntartást igénylő, a gyógyítás és lélektisztítás végleges varázslat lenne elképzelésem szerint. Gondolkodtam a végleges csoport kettébontásán is, de olyan vékony réteg választja el a őket, hogy nem éreztem helyénvalónak. A korlátozások esetén a használat maximális darabszámát kerülném, ilyesmire a kellően hosszú varázsszöveg, vagy a nehezen beszerezhető varázslathoz szükséges komponensek hangulatosabbak szerintem. Ráadásul ezeket sokszor nehéz is ellenőrizni, míg például a János által említett csak este használható varázslat igen egyszerű és jól ellenőrizhető korlát. Végül annak örülnék, ha minél kevesebb jelölésre lenne szükség a varázslatok használatához. A leírtak sok újdonságot valószínűleg nem tartalmaznak, de vitaindítónak azt hiszem így is megfelel Smile

Végezetül két példa konkrétan hogyan is képzeltem el egy varázslat leírását (a varázsigéket csak úgy rögtönöztem, azok nem fontosak Very Happy ).

Szent fény
Hatás: A mágia kis terület megvilágításához elegendő fényt teremt, amely a démonokra olyan hatással van, mint a napfény.
Varázslás módja: "A Főatya nevében gyúljon fény e helyen" varázsige elmondása és a világítóeszköz bekapcsolása.
Időtartam: Ameddig a használó fenntartja, ami gyenge koncentráció igényel. Emellett tud mozogni, beszélni, harcolni, de varázsolni nem.
Korlátozások: Csak sötétben használható.
Jelölés/eszközök: Zseblámpa, vagy egyéb kicsi, fényt adó tárgy.

Lélektisztítás
Hatás: Ha a varázslat célpontja démoni esszenciával fertőzött, kiűzi azt belőle, újra a gazdatest fajának megfelelő fajúnak fog számítani. Ellenkező esetben a mágia hatástalan.
Varázslás módja: "Sötétség lényege távozz!" varázsige elmondása és a célpont megérintése.
Időtartam: Végleges.
Korlátozások: Nincs.
Jelölés/eszközök: Nincs.

Illetve tervezési szempontból fontos lehet, hogy az említett augusztusi napokon mégiscsak itthon leszek.

A hozzászólást Ruyan összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 30, 2013 12:34 am-kor. (Reason for editing : Ruyan)
Ruyan
Ruyan

Hozzászólások száma : 934

Témanyitás  Baboh Kedd Júl. 30, 2013 8:41 am

Helló!

Örülök, Ruyan, hogy épségben hazaértél(gondolom Very Happy ) és hogy már maradsz is ezekre az időkre. Írok egy pm-et is ennek örömére.
Idevágóan:
Az ép-s rendszerre nem mondom, hogy fú de tökéletes, de még talán az a kisebbik rossz. Megvan az előnye a bizalminak, szerepjátékot is hitelesebbé teszi, viszont úgy pl a démoni különbségek szerintem nehezebben megjeleníthetők játéktechnikaliag. Igazából ebből a kettőből számomra egyik sem tökéletes rendszer, ezért is nincsenek nagy elképzeléseim a továbbvitelre a bizalmival kapcsolatban, de tény, hogy sokminden múlik a mágiákon és egyéb hatásokon, faji adalkékképességeken is. Szóval alkalmazkodni tudunk ehhez a véleményhez, hogy bizalmi, de azt sem látom olyan szipi-szupinak. Igazából most a kevből gondolom mindenkinek megfelel a bizalmi is, ha arról van szó, legfeljebb majd egyes fajoknál azt mondjátok, hogy széttápolom őket, de sebaj Very Happy
(ÉP-s rendszerben nem lenne akkora a különbség talán) úgyhogy ez a gondolat részemről kipipálva Twisted Evil 
Szakértelmek szerintem sem kell sok, inkább az a kérdés, hogy ha vannak kasztok, vagy micsudák, akkor melyik mennyit vagy mit kaphat, illetve mennyi kaszt lenne még ideálisan felfogható mennyiség. (Tuduval azt beszéltük, hogy sajnos egy törpe, ork vagy épp ember harcos messze nem ugyanazokat a dolgokat csinálja, ezért egyazon kaszttal talán nem lenne őket könnyű leírni...)
Új karakterre csak az a játékosi tapasztalat az ellenérvem, hogy a játékos, ha csinál egy karaktert, nem biztos, hogy könnyen vált át másikra, mondjuk jelmez híján, és lehet nem is bír kicipelni annyi cuccot.
(pl Valeszen látszik, ha jelmezt cserél, de Béla, Céla és Déla a három ikertestvér elég hasonló lenne mondjuk néhány kiegészítő nélkül(és elég furi az is, amikor szükségképp feljön az OUT kérdés: -te most ugyanaz vagy még?? Az viszont igaz, hogy vigyázni kell a karakterre, emiatt is kerülendő az esztelen harc(viszont az ép-s rendszerben több esély van egy találatot túl is élni, mint a bizalmiban- ezt mondjuk hosszabb haldoklási idővel lehetne ellensúlyozni)

Hahó, még mindig én, a mágiáról Laughing 
Az időtartamos fenntartásodat maximálisan osztom, tudunak épp este mondtam, hogy az tréé, szóval szerintem meg lenne ez szavazva. A komponenses, alkotóelemes, speciális bolygóegyüttállásos mágia szintén szimpatikus, és ez kicsit nagyobb szervezői odafigyelést is igényel, úgy vélem. Minimális támadó- in action- varázslatok száma, erről mondjuk eszembejut az akaratátvitel, és máris elég táp az a varázsló. Szóval tényleg kb kell egy rövid lista, amit outban megismernek a játékosok, és minden mást inben elég megtudniuk.
Esetleg nagyobb hatalmú mágiánál még inkább mondanám, hogy legyen valami dnd-s napi limit, vagy ehhez hasonló korlát.
"De már megint a köcsög démonok": A lélektisztításos példával csak annyi kötekedhetnékem támadt, hogy ez ugye csak a kis mértékű démoni esszenciára hatna??
Naés ide tartozik forradalmi ötletem, ami jócskán megváltoztatja a mágiaelméleti nézeteket:

A démonok tápolása

-Az ép-s rendszerben úgy képzeltem, a démon a saját ép-iből varázsoljon, így szintén nem kell neki időtartam, cserébe elég limitált a darabszám Very Happy 
-namost bizalmi rendszerben akkor ezt úgy lehetne megvalósítani, ami végülis a mágiarendszer szerves reformja is lehetne, hogy vannak ugyebár jól felismerhető szervező által hitelesített jelölők-most mindegy, hogy mi, de egyértelmű, hogy jelölő. A varázslatokhoz, ha több jelölőt használ fel valaki, akkor lehetne esetleg szimulálni némi erősségbeli eltérést, cserébe mivel senkinek sem lenne korlátozva a maximális jelölőszáma, ami a varázshasználókat illeti, egyszer-egyszer nagyobb dolgokat is meg tudnának csinálni- megfelelő utánajárással és előkészülettel.
Ha bizalmi rendszer, akkor a démon, mondjuk attól, hogy megvágják a kezét, alapesetben nyilván egy használhatatlan végtaggal rendelkezne. Viszont ő kapna démoni rangjának megfelelően alapból valamennyi(mondjuk 1-től néhányig terjedő) jelölőt, amiből ugye tudná csinálni a démonokra jellemző spéci mágiákat. és esetleg ezek között lehetne olyan, hogy amíg van nála egy csak erre a célra elkülönített mágikus esszencia, vagy manakő, vagy rúnalap vagy hasonló, addig annak energiáját átalakítja saját energiájává. (hiszen sajátja is, a szervezőtől kapta) ez nem sebezhetetlenség persze, mert az finoman szólva is demoralizáló, hanem mondjuk "öngyógyítás", vagy kisebb karcolások elleni védelem-hamár a bizalomnál tartunk Cool 
És ezzel párhuzamosan egy megfelelően felkészült pap pl ki tudná tisztítani egy nemes démon lelkét is, ha lenne nála elég jelölő... határ a csillagos ég.
Mondjuk ehhez a varázshasználóknak ajánlott lenne valami könyv, hogy tudják mi mennyibe kerül, de hát korlátok nélkül nincs mit megmászni.
Baboh
Baboh

Témanyitás  Primus Maximus Kedd Júl. 30, 2013 10:45 am

Hola!
Eddig látom pár ember már előre is haladt az ötleteléssel, amit örömmel üdvözlök. A legtöbb szervezési kérdésben Geri véleményét osztom (bizami rendszer, összeválogatható képzilista ne legyen). Mondjuk a démoni esszencia eltávolítását én korlátoznám nappalra és arra, hogy csak ártalmatlanná tett (összevagdosott/megkötözött) démonokon lehessen alkalmazni. Elvégre ez a csuda elég erősen módosítja valaki más karakterét.
Egyéb kérdésekre majd később visszatérek. A játék sztoriját meg eszem ágában sincs kisajátítani. A mindenkinek legjobban tetsző ötletet kéne játékhelyszínként meghatározni.
János
Primus Maximus
Primus Maximus

Hozzászólások száma : 179

Témanyitás  Ruyan Kedd Júl. 30, 2013 1:04 pm

Üdv!

Életerő/harcrendszer
Lehet, hogy a bizalmi rendszer esetén több felkészülés, vagy gondolkodás szükséges azt tekintve hogyan oldjuk meg a mágiákat, azonban illik abba az elképzelésbe, hogy minél kevesebb dolgot szabjunk meg a játékosnak, ami végülis egyszerűsít(het)i a rendszert. Ettől függetlenül nekem az is megfelel, ha Ép számolós szabályrendszert alkotunk, főleg úgy, hogy ha jól értem 5 emberből 3 erre tette le a szavazatát.

Feltámadás
Igen, ennél a megoldásnál is lehet kényes kérdés játékon kívül, de ezt lehet minimalizálni ha a játékosok előre tudják. Csak, hogy egy példát mondjak, kiviszel 2-2 különböző színű pólót, nadrágot és máris 4 féle kissé jelmezed van. Vihetsz arcfestéket és a kombinációk tárháza szinte végtelen lesz, ráadásul mint tudjuk  léteznek különféle maszkok is. Emellett mindkétféle feltámadási problémát tovább csökkentheti, ha létezik erre valamilyen mágia a rendszerben.

Mágiarendszer
Örülök, hogy nagyjából egyetértetek azzal amit írtam. Előrebocsájtanám, hogy a leírt két mágia csak példa volt, amin bemutattam hogyan képzeltem el egy varázslat leírását, tehát nem kell azt csinálniuk, amit írtam, mivel nem én találtam ki őket, nem is az én tisztem kidolgozni és nem is tudom még milyenféle rendszerhez kell alkalmazkodniuk. És azért csak démonellenes varázslatok voltak példaként említve, mert ezek egyszerűbben leírhatóak voltak, mint a gyógyítás Very Happy A napi korlát olyan érzést kelt, mintha a varázsló csak félig dönthetné el, hogy mire költi a manáját, nehezebben ellenőrizhető, mintha nem lenne korlát és szerintem életszerűbb is az utóbbi. Ha valamiről azt szeretnénk, hogy ne lehessen sokszor alkalmazni, akkor olyan rituálét kell hozzá köríteni, ami egyszerűen nem engedi, hogy sok legyen belőle. Például (csak hogy a démonoknál maradjunk Very Happy) ha valaki meg akarna idézni egy nagyhatalmú démont, amit mi a játékon csak egyszer szeretnénk, ha lehetséges lenne, akkor mondjuk leírjuk az összetevőkhöz, hogy kell egy nem-démoni test az érkező befogadására, pár ritka növény, amiből majd csak egy varázslatra elegendő lesz elszórva a játékon és a varázslás módjánál feltüntetjük, hogy el kell égetni a növényeket. Ezzel a megoldással elérhető az is, hogy bizonyos ritka varázslatokat nem is lehet alkalmazni egy játékon és az is, hogy extrém esetben valamit akár többször is, mint eredetileg terveztük, anélkül, hogy át kéne írni a rendszert. A táp varázslatok is gyengíthetőek igen egyszerűen, hosszabb varázslási idővel, vagy fenntartási költséggel. Például még mindig táp az akaratátvitel, ha a használónak meg kell érinteni az áldozatot, majd utána valamiféle meditatív állapotban maradna, míg tart a hatás, ráadásul mindez csak látótávolságban működne?

Démonok
Az elképzelés mindkét verziója tetszik. Az kétségtelen, hogy Ép-s rendszerben egyszerűbb a megvalósítás. Viszont a bizalmi rendszerben felvetett általános jelölőt én nem szeretném játékba vinni.
Ruyan
Ruyan

Témanyitás  Baboh Szer. Júl. 31, 2013 1:01 am

Hahó!

Sliegun, a játék helyszínre tőled és Lorintól jött konkrét ajánlat, Loriné így hangzik: ne délen, északon. Ez végülis cask helyszín, ennél szerintem fontosabb, hogy azon a bizonyos helyszínen, ahová úgyis elvetődhet bármilyen karakter extrém esetben, mi is fog történni. Szóval a szituáció elképzelése kinek is a feladata? csakmert ha együtt csináljuk azt is, elég KEVés ember számára lesznek megoldandó problémák a játékon...ha mind tudni fogjuk, hogy kik és mik mozgatják a szálakat. Kasztokról még sajnos nem nyilatkoztál, bár sejtem a véleményedet.
Démoni esszencia csak nappali eltávolítását ártalmatlan lényeken tudom támogatni, de este cserébe még nagyobb tétje lenne a dolognak, így azt mondom, elég lenne kikötözni őket, nem csak nappal :DMax este szublimálnak Twisted Evil 

Ruyan és többiek
Extrém gondolataim támadtak, és némi fogalmi zavarom is Smile 
Első, az ép-s bizalmi dilemmában, hogy nem lehetne ötvözni őket? Egy démonnál pl ráfoghatjuk, hogy azért, mert mágikus lény. 3 ép, közönséges démonharcos, erősen korlátozott mágikus lehetőségek, plusz a fél világ üldözi. Emiatt egy embernek nem feltétlenül kell 3 ép-nak lennie. Végülis ha azt vesszük, az egy ütés egy végtag technika semivel sem hátrányosabb, ha valaki ügyes, cserébe egy démonnál elég nagy baj is kisülhet egységnyi esszencia elvesztéséből...ezt majd még részletezem. Tudom, eretnek gondolat, de az én fajaimból kettőnek minimum jobban állna az ép-s rendszer, bár időt számolni még így is lehet, hogy kellene gyógyulásnál... ami meg mégsem annyira szuper. Ennek kivédésére mondjuk van egy-két ötletem...
 Szóval annyira nem is az ép-s/bizalmi itt a legnagyobb ellentét, én mindkettőben benne lennék, pláne ebben az új ötletemben :DAzért az állás jelenleg még 3-2 szavazat az ép-snek, de én teszek egy voksot a vegyesre...

Feltámadás: 100% egyetértés. Mármint hogy új kari és punktum. Esetleg közben 20 perc pihenő, hogy a jk érezze, most épp újjászületik Very Happy

Mágium
Itt jönnek a zavarok. a napi korlátot lehet hogy írtam ilyen szavakkal, de nem úgy értettem, hogy 1-2 darab, hanem csak hogy ne korlátlan. Legalábbis még korlátlan mágiánk eddig nem volt egy rendszerben sem.
Két varázsszövegmondás között is lehet iszonytató sebességkülönbség, ami rontja a hangulatát is, és az etikusságát is a dolognak, nem beszélve hallhatóságról. Ez persze a trollfaktor, de azért előfordulhat bárkivel, hogy hadarja azt a bizonyos jó hosszú szöveget. Konkrétabban nem 5 manára gondolok pl, amiből el lehet lőni 3 szor a 2 manásokat meg 4 szer a 3 manásokat, hanem konkrét varázslatnál konkrét darabszámot, ami előképzttségtől és specializációtól függően változhatna... Végülis ha az időmérésről leteszünk(amit nagyban támogatok még mindig), akkor marad, hogy el kell valamit érni, vagy megcsinálni, hogy létrejöjjön az a bizonyos csuda.
Úgyhogy én olyasmire gondoltam, hogy ha a varázshasználó pl az egyik nem harci(azonnali) hanem lassabban létrejövő és nehézkesebb varázslatát csinálja, akkor ha mást nem, legalább legyen az mérve, azaz kimutatva.
(tehát ha ez megfelel a többségnek, hogy korlátlan számú, legalábbis nem darabra előírt számú varázslat, azzal nekem nincs problémám)
cserébe, a jelölős dolog, amit nem teljesen értek, miért nem tetszett elsőre, azt csinálná, hogy egyrészt a varázshasználónak nem kellene azt ordibálnia, hogy akaratátvitel, hanem csak odaadná az ezt jelentő jelölőt, és utána a hatást lehetne másoknak kifürkészni, megszüntetni, vagy még kitudja milyen módon kezelni... ez persze az erősséges részt is felveti lehetőségnek, de ez sem fontos, ha túl bonyolultnak hat.
>>>>>általános jelölő: a játékosok azt tudnák, hogy létezik olyan, hogy jelölő, és hogy mikor szabad megnézni. pl akire varázsolnak az akkor nézné meg, amikor odaadják neki, de nem kezdene el ordibálni, hogy Épp most varázsoltak leeee!!!!, hanem tenné amit kell, ugyanez a módszer szerintem csapdáknál, mérgeknél, vagy spéci hatásoknál is működne, kiküszöbölhető trollkodási mértékkel<<<<
ezzel eléggé le lenne csökkentve azon személyek száma, akiknek feltétlenül szükséges a mágiarendszert böngészniük-kb a felhasználókra
(az, hogy a rendszer bonyolult, még nem jelenti azt, hogy mindenkinek mindent tudnia kell. én pl szívesen venném, ha néha olyan varázslatok hatnának rám, amikről tényleg akkor hallok először out-és in-ben összesen.)
igaz, kell szervező, aki bevizsgál esetleges egyéni igények szerint létrejövő varázslatokat, de ha nem "túl táp" a dolog, meglenne a pikantériája.
Démonok: csak a kötekedés végett, tudom példák meg minden, de démont csak úgy odaidézni nem lehet másnak, mint az alkotójának. vagy az alkotó alkotójának Twisted Evil  Vagy olyan módszerekkel, amit nagyon körmönfontan fogunk kidolgozni, hogy még a szervezők se értsék, mi történik Very Happy
Egy valós példa átformálása, arról, hogy mi a táp:
Akaratátvitel, látótávolságon belül hat, egy személyre(jobb esetben) akit a vari megérintett, és ő maga a földön ülve motyorékol.
-ha megérinteni tegyük fel egy hosszú varázsszöveg után kellett, ami közben az alany 6-szor is gyanút fogott, de nem tudott a kötelékek miatt elmenekülni, akkor azt mondom, ez a része nem táp. Még akkor sem, ha egy útfélen fogott iszákos volt, akit bárki meg tud kötözni, sőt egy rézért önmagát is kiköti a varázsló szolgálatára. Mert ez már eleve idő és előkészület.
- ha a hatás idejére nincs korlátozás, akkor jóhiszemű játékos és szervező lévén gondolom, a vari valamit csináltat az áldozattal, harcoltatja, egyéb kényelmi funkciókat tölt be, villog vele, aztán vagy elereszti, vagy kinyírja, de nem húzza a játékos idejét fél napon keresztül, csakmert megteheti... Laughing  szóval ez még hagyján, mert pojén
- ha viszont! a varázslat bárkire hat, akit a vari megfelelő pillanatban megérint, mert pl csak ez után kell leülnie szépen egy helyben, és mondjuk adhat neki egy, akármeddig elhúzódó parancsot, az már nem is olyan enyhe-persze számára is unalmas lesz idővel;
-és itt jön a varázslatok egy fontos eleme, ami a korábbi elemző hozzászólásban nem lett feltüntetve, dehát nem véletlen, hogy Baboh jelentkezett többek között a démonok, orkok, félvérek, növelények, a sötétség, és a mágia ősének is ANNO: a kivédhetőség.
Egy varázslat nem elhanyagloható tulajdonsága, hogy kivédhető e valami módon.  Ha mást nem elővigyázatossággal, vagy másik varázslattal.
Ezért szerintem ha a vari egyetlen varázslata, vagy mondjuk a legtöbb varázslata mágikusan Elméletileg kikutatható, megismerhető, és megsemmisíthető, akkor azok nem számítanak aaaannyira tápnak.
Igaz, ha érintés kell ahhoz, hogy a megbabonázott egyszemélyes páncélos hadtestet megállítsák, az már nem könnyű feladat.
ha van az alanynál egy jelölő, akkor azt outolás nélkül meg lehet vizsgálni, és meg is lehet bizgerálni...
*Harci mágiák(azonnali) közé javasolnám az Időlassítást(hallótávolságon belül mindenki pirat ), a Nagyon Nehéz szintre... cheers *
Úgyhogy kérdezném akkor, hogy a jelölőkkel hol a probléma?
Baboh
Baboh
Baboh

Témanyitás  Ruyan Szer. Júl. 31, 2013 8:28 pm

Hali!

Életerő/harcrendszer
Nem tartom lehetetlennek a kétféle rendszer ötvözését, de azt hiszem időhiány miatt célszerűbb lenne kiválasztani az egyiket és aszerint dolgozni tovább, mint még azzal is pepecselni, hogy milyen arányban lesz jó az ötvözet. Azért, hogy tényleg haladjunk is, azt mondom, legyen Ép-s a rendszer.

Mágiarendszer
A mágiarendszerben mindig is lesznek olyan pontok, amik trollkodásra, vagy neadjisten csalásra adnak lehetőséget. Így a jelölő esetén is meg lehet oldani ezt, ugyanúgy, ahogy a varázsszövegnél. Oda lehet adni gyorsabban, ha el kell tépni, akkor meg lehet oldani, hogy nem tépem el, amikor senki nem látja, vagy oda lehet adni más varázshasználóknak, és még folytathatnám. Ettől függetlenül az ok amiért nem tetszik a jelölős módszer, egyszerűen érzelmi alapokon nyugszik, nem szeretem ezt a fajta megoldást. Külön hely kell neki, el lehet hagyni, előfordulhat, hogy a szervezők nem hoznak eleget belőle, egyszóval rengeteg macerával jár. Ráadásul szerintem hangulatosabb is a megfelelő körítéssel létrehozott varázslatok, mint amihez elég odaadni egy jelölőt a célpontnak. Az akaratátvitelnél írt példában az sántít szerintem, hogy akkor is el tudja ordítani magát az alany, hogy "Rám csudáztak!", amikor a jelölőt adod oda neki. A felsorolt 3 opció közt magad is írtál olyat, ami szerinted nem táp, a lényeg, hogy ilyeneket válasszunk ki minden mágiához, használható, de nem túl erős csudákkal nem kell napi korlát, mert nincs értelme, szerintem. A mágiák kivédhetőségére lehet, hogy van szükség, lehet, hogy nincs. Igazából minden a megalkotott varázslatoktól függ, én azt hiszem meg lehet csinálni úgy, hogy ne kelljen ezzel külön foglalkozni. Azaz aminél lenne értelme, arra ráteszünk egy meditációs varázslási költséget például, vagy a már szintén említett érintést.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha kimaradt valami szóljatok Very Happy
Ruyan
Ruyan

Témanyitás  Baboh Csüt. Aug. 01, 2013 11:39 am

Holy!

Teljes lelki békével mondhatom, hogy a bizalmival is egyet tudok érteni, de az nem olyan egyértelmű, most jobb lesz az ÉP-s rendszer. Aztán hátha majd egyszer lesz jobb ötlete valakinek. 4-1 arányban a szavazást érvényesnek tekinthetjük(Sliegun, ne aggódj, így is el tudják játszani a szerepjátszók, hogy fáj valamilyük, ha még van 2 ÉP-jük hátra)

Mágia- kitekintés az előző reagra. Persze, caslások lehetnek, ezért már a meghívott játékosok is bizalmi alapon válogattatnak jelenleg Very Happy A jelölők szervezői részről kb annyi készülést igényelnek, ami 30 perc alatt megoldható, de ez egyénenként eltérő lehet persze. Az hogy mi elhagyható, hát na: minden. És hogy ne érje szó a ház elejét, a jelölőket nem úgy gondoltam, hogy az a varázslás maga, hanem csak a hosszabb metódus végén megkoronázandó, egy más körülállók számára nem érzékelhető tartalmú dolog átadása(kacsint: ha esetleg a vari nem azt nyomná az alanyra, amit a mellette állónak mond )... Nem mintha probléma lenne, hogy nem használjuk, csak tisztázni gondoltam.

Mágia- na mostmár akkor tényleg
Ha idézőjelben korlátlan lesz a varázslatok darabszáma, de valaki egyfélénél többet tud, gondolom nem fog ártani, ha fel lesz neki írva valahova, hogy mihez mi kell, nehogy valamit kihagyjon, vagy leegyszerűsítsen. Varázskönyve viszoont egyértelmű álláspontunk, pont mint egy törpe sámán kövénél, hogy lopható legyen. tehát ha valaki vari/pap biztosra akar menni, az meg kell hogy tanulja a mágiát.

Na hogy valami tényleg konkrét szülessen:
Elf alapból: 3 ÉP, meg még a táp mágiák majd Cool , esetleg szívósság náluk is az olyanabbaknak
Ember alapból: 3 ÉP, esetleg harcos/kalandosabb kasztú vehessen fel +1 ÉP-t szívósságnak( volt ilyen Réka live-ján,volt ilyen legek live-ján, meg azokban az időkben)
Törp: (figyelem, nem törpe, hanem TÖRP!) aszondja Tudu, az ősük, hogy ha valaki beöltözik, és tényleg tartja a 120-140 centit, az 4 ÉP. Szerintem nem lesz most sok ilyen, úgyhogy oké. Esetleg extratápnak itt is előfordulhat szívósság, harcosoknál.
Ork: Harcos: 4 ÉP, Sámán és törzs nélkül civilizálódottak: 3 ÉP
Félvér: Én azt mondom, méretfüggő. Egy normál ember méretű, állati végtagokkal is rendelkező félvér, ha számkivetett, és még nincs otthona, 3 ÉP, ha trokmaraki vadász, 4 ÉP, ottani druidák szintén csak 3 ÉP. (Extrém méreteknél 4-nél többet is elképzelhetőnek tartok, mert az már nagy munka jelmezben.)
Növelény: Ezen a játékon szinte nulla az esélye, hogy lesz, a későbbiekben a növelényt a legszívósabb fajnak képzelem, hiszen a legmacerásabb az előkészülete és a játékon tartózkodása is. Ezúttal mondjuk ideírok 10 ÉP-t. Ha esetleg valaki órákon át teljes jelmezben akarna mászkálni, beszélgetés, varázslás, lopás, vallásos áhítat, evés és ivás nélkül...
Démonok: -Homályszolga, akinek lehet 1 választott passzív mágikus képessége, és eredeti fajú külleme: 3 ÉP;
-Démonharcos: kisebb elváltozások a külsőn, lehet egy aktív mágikus képesssége(amit ép-ből nyom el, leginkább befolyásolóra gondoltam), és lehet egy passzív, 3 ÉP
-Éjlovag: egyértelmű testőri feladatokra kiképzeve, nincs aktív mágia; külsején legtöbbször látszik, hogy démon;
passzív mágikus képessége lehet, nem csak egy, de esetleg fordítottan arányban az ÉP-ivel; alapból 5 ÉP-t gondoltam, merthogy elég feltűnő, plusz ők már az izmot képviselik a társadalomban; nem feltétlenül a külseje árulkodó, hanem az, hogy egy éjlovagnak már elég kötött a beosztása; nem kér, nem lop, nagyon riktán köt alkut: megy előre rendületlenül; (és hogy tisztázzuk, unisex rang Laughing )
-Nemesség: Igazi démonok, akiktől mindenki összeizgulja magát- Démoni alakban(amikor "látható a hatalmuk") egyértelmű jelenség, minimum megváltozott színek az eredti fajhoz képest, karmok, szarvak, agyarak, paták, szőr, ami belefér, de mindenféleképp igényesen. Nem szőrmókok, nem csubakka, mert nemesség. Ők az előkelők, és ez látszik a kifinomultságukon, és a megnyilvánulásaikon is. Ruházatuk is igényes. nemesek között már független politizálás zajlik, akár a többi démont is nagyívben megkerülve. Aktív és passzív mágikus erőket birtokolnak, amit el is képesek rejteni más fajok elől, bizonyos kötöttségekkel(alapból birtokol pl 3 passzív képességet és 3 aktívot, választható). Megtippelnék 7 ÉP-t, de mielőtt szívroham kapná el az olvasókat, nézzétek tovább a leírást:

A homályszolgát leszámítva a démonok számára több állapot van, ami gyengíti őket, már alapból is.
- Napsütés: Igazi, telibekapott napsütésben a démon gyengül, azonnal.
Egy Démonharcos közvetlen napfénynek kitéve elveszÍt egy ÉP-t, és aktív mágikus képességét. Árnyékban semmi baja sem esik...
Éjlovag: Nappal elveszít 1 ÉP-t, közvetlen napsütésben mégegyet, de azt már általában nem kedvelik...
Nemes: Ha démoni alakban mutatkozik nappal, a nemes gyengül 2 max. ÉP-t (5 ÉP)
Közvetlen napfényben egy nemes démon nem képes mutatkozni, csakis eredeti alakban, tehát közvetlen napfénynek kitéve meghal démoni alakban!
-Eredeti alak:
Egy nemes nem csak a napsütéstől, de hatalma elrejtésétől(eredeti alak öltése) is gyengül.
Ha egy éjbáró felölti pl emberalakját, mivel lényét(testét) ilyenkor nem itatja át a sötötség ereje, alap faji életerőre kerül(3-4 ÉP).
Eredeti alakban a démon mágikus képességei változatlanok, azt leszámítva hogy kevesebb ÉP-ből kevesebbet tud varázsolni.

A démonok gyógyulása: Mondjuk úgy, hogy éjszaka nem annyira kötött, pl van 3 tartalék ép-jük amit pihenéssel elnyerhetnek a sötétség erőiből; nappal olyanra gondoltam, hogy mágikus rajzolattal fel tudják magukat húzni, ha sérültek, vagy esetleg teljesen sötét helyre húzódva. Varázstárgyak is elképzelhető, hogy tudnák őket életben tartani, de ez még a jövő zenéje. Ezen kívül a közönséges módszerek, úgy mint gyógyító mágia, sebkötözés, gyógyital ugyanúgy hat testükre, mint bárki másra.

A leírtak csak javaslatok. remélve, hogy lesz némi éjszakai játék is, mert különben a démonok nem is táposak.
Baboh
Baboh

Témanyitás  Lorin Vas. Aug. 04, 2013 1:00 pm

Üdv!

Bonyolult lett volna a KÖZÖS VILÁG rendszerét a KÖZÖS VILÁG topickban beszélni? Tudom... én meg az elvárásaim.

Örülök hogy ennyire jönnek az ötletek, mihelyst időm engedi komolyabban is átolvasom őket, egyenlőre nem szólok bele ki mit merre akar a rendszerben, igazából az egész rendszeralkotós hóbelebanc nem érdekel nagyon, persze majd teszek javaslatokat de én nem fogok vétózni, tőllem jöhet minden. Az elfek nem a szabályrendszertől lesznek elfek, pláne nem ha én is ott leszek, esetleg valami minőség felelősi biztosként.

Amire így gyorsan reagálnék:
- éjszakai játék: a mostani tendenciánkat, illetve játékaink aktív játékidejét tekintve én nem alapoznék éjszakai játékra.

- Démonkodás. Rosszmájúan mondhatnám hogy szegény démonok csak úgy féloldalnyi szabályrendszer boost-ot kaptak, pedig ők is csak egy faj, de felőllem akár kétszer annyi ÉP-jük is lehet, és lehetnek keményebbek éjszaka. Akkor viszont minden kedves démonnal játszani készülő egyed vegye figyelembe hogy ők lesznek az éji szörnyetegek, azaz nem csak a világleírás szintjén fogja őket utálni mindenki, hanem ténylegesen este ha előkerül egy, valszeg megpróbálják majd lenyomni. Ami éjszakai harcot tekintve nem túl biztonságos. Ha pedig elkezdjük limitálni hogy éjszaka csak egykezes fegyver nincs lőfegyver, akkor pedig máris ott tartunk hogy egy démon kitesz 4-5 emberrel egy csatában. Szóval... ezt ne csak ilyen hasraütés szerűen találja ki egyik kedves alkotó sem, hanem kicsit gondolja végig is, játéktechnikailag.

- feltámadás: új kari. OK. Ki fogtok vinni több különböző jelmezt kelléket ilyen esetekre? Elvárjátok ezt a játékosoktól is? Avagy ne lepődjünk meg ha a bíbor köpenyes egyenes kardos akit leszúrok mert felbéreltek már nem az a bíborköpenyes egyeneskardos úriember aki egy órával korábban volt, csak nem tudtam hogy meghalt.

L.
Lorin
Lorin
Admin

Hozzászólások száma : 1531

https://kevforum.hungarianforum.com

Témanyitás  Baboh Vas. Aug. 04, 2013 6:49 pm

Haló

Olvastam az aggályokat, írtam rá egy jobban kifejtettet, de a minőségi net miatt az törlődött. Most nem kockáztatok, így csak annyit mondanék, hogy a tápolás majd akkor derül ki, ha meglesz minden faj, a feltámadás nem miattam lesz új kari, mert nekem a végleges halál is megfelelne, ha mindenkire érvényes; elfekhez mi csinálunk valamilyen mágiát, hacsak Lorin nem, mármint javaslatnak; éjszakai démonok: tábortűz körül egy-két óra játék igazán nem nagy ügy, az aktivitásba ennyi belefér, a többi meg max igény szerint leegyeztetve(mármint az időtartama) Ynevi fóliánsokon is volt éjszakai játék, és még mindig jobb lett, mintha nem lett volna(plusz bezárt világ 2 mintájára rá lehet készülni némi éjszakázásra megelőzőleg)
Oh, és démonok üzenik, hogy senki sem a szabályrendszeri dolgoktól lesz az, ami, de azért a mágiát így Biztonságosabb megcsinálni, mintha tényleg démonkodnánk az erdőben, és a gyilkolást is jobb Csak eljátszani Twisted Evil 
Számomra egy igazi démoni szerepjátékhoz nem kell varázslat, de ezt majd a démoni minőségellenőrként elmondom helyszínen az érintetteknek.
Baboh
Baboh

Témanyitás  Lorin Hétf. Aug. 05, 2013 11:08 pm

Bezárt Világ-on este nem használtunk táv és kétkezes fegyvereket, tábortűz és fény mellett SEM. Csak mondom.
Ha te 7 ÉP-s szörnyek ellen 3 ÉP-vel kiállsz, egy szál karddal úgy hogy a szörnyek még táposak is este, és te nem használhatod az érdemi fegyvereidet, akkor bizony te kemény vagy. A játékosok többsége meg szarrá fog halni, amiből lesz egy ilyen szép körforgás, nappal a démonok döglenek meg, éjszaka a nem démonok döglenek meg. Nekem édes mindegy, csak jeleztem hogy ez így ugyan sarkítva de pontosan ide fog vezetni.
Ha meg használnánk táv illetve kétkezes fegyvereket akkor az veszélyessé teszi majd az éjszakai játékot (táv felmérés, nehézkes célzás).

Mielőtt rákezdesz a "jajjdenemúgylesz meg amúgy is meghívásos meg temitokoskodszitt dumára" amire valahogy mindig kilyukadunk, előre jelzem hogy ezek az általad aggályoknak nevezett felvetéseim, csak felvetések. Ha elgondolkoztok rajta akkor el van gondolkozva és talán sikerül jobb rendszert csinálni az eddigieknél. Ha nem akkor meg így jártam, bennem nem fog összedőlni semmilyen világ, még Noriel sem.

L.
Lorin
Lorin
Admin

Témanyitás  Baboh Kedd Aug. 06, 2013 9:56 am

Csőő!

Oké, felvetések, felfogtam. Meg is értem, el is ismerem, hogy sarkítva ide vezethet a dolog. A világleírásban a démonok a sötétség erőiből táplálkoznak, mert ilyennek találtam ki őket. Ezért ilyenek az őket érintő szabályok. Gondolom, a játékon senkinek sem lesz kötelező harcolni. (azaz ha valaki tart a szabályrendszeri aránytalanságok miatt a démonoktól{mint tenné azt szerintem bármely épelméjű halandó éjszaka ebben a világban a közelükben(nem fél, de tart)}, akkor elmegy öt métert, elbújik egy fa mögé az árnyékba, és nagy eséllyel egész este sem találják meg a démonok<akik ugyebár egyébként csak beöltözött emberek bagolyszemek nélkül>) ez oda vissza működik, nem kell futni, nem kell lövöldözni hozzá, én a magam részéről képes vagyok az ines túlélésért NEM HARCOLNI, ezt feltételezem mindenki másról is. Ha van jobb ötlet a szabályokra, akkor nyitott érdeklődéssel várom.
Baboh
Baboh

Témanyitás  Tudu Csüt. Aug. 08, 2013 6:51 pm

Elmondanám mielőtt közzétesszük az igazi (és szerintem kaki Very Happy  ) mágiákat, hogy az én véleményem szerint minden fajta mágiahasználónak elég egy mágia. És szerintem az lenne a legjobb, ha egy mágus támadása így nézne ki: Medzsikmiszölmedzsikmiszölmedzsikmiszöl MEGHALTÁÁÁÁL ! Ha esetleg varázslópárbajra kerülne sor, akkor a két félnek egyszerre kellene elkezdenie ezt mondani ( a meghaltáááál csatakiáltás nélkül ) és az győzedelmeskedne aki tovább bírja mondani. Abban az esetben, ha egy mágusra ilyen módon támadnak képes a mágiára reagálni : ha sokat gyakorol, akkor mire a hamarabb támadó kimondja a másik két varázslatot, addigra a másik már elmondaná hamarabb és ez esetben ő nyerne. Így képzelem:
Támadó: Medzsikmiszöl
Védő: Medzskmiszlmedszk
Támadó: Medzsikmiszöl
Védő:miszlmedzsk
Támadó Medzsik
Védő:miszl MEG
Támasó: mi
Védő: HAL
Támadó: sz
Vádő: TÁL!
Ebben az esetben tehát még annak is lenne eséje aki egy medzsikmiszl-lel később kezd, ha sokat gyakorol. Remélem ez mindenkinek megfelel.
Tudu
Tudu

Hozzászólások száma : 213

Témanyitás  Lorin Szomb. Aug. 10, 2013 7:30 pm

Tudu

nem tudom mit szedsz, de szokj le róla.

Többieknek a válasz a a másik topicba.

L.
Lorin
Lorin
Admin

Témanyitás  Primus Maximus Hétf. Aug. 12, 2013 6:28 pm

Ahoy!
Tegnap telón beszéltem a tervezett acsádi helyszín tulajdonosával és kétségesen beleegyezett a terület rendelkezésünkre bocsátásába. Gondolom geopolitikai helyzetemből eredően nekem kell az out-os dolgok nagyját szerveznem. Szóval: pénteken nap közben a kicuccolás irányítását és esetleg az ezt igénylők elkalauzolását vállalom. Továbbá kiviszek bőségesen elegendő ivóvizet, illetve ásót. Péntektől egészen hétfőig korlátozások nélkül rohangászhatunk a terepen, akár pucéran is Wink.
Gondolom sztori kitalálása is várat magára még. In-es helyszínnek javasolnám a keleti nomádok által lakott pusztákat. Már csak azért mert a nem-emberek könnyebben kavarodnak oda (lesz egyébként ork a játékon?) emberek lehetnek nomádok, albadori zsoldosok, sivatagi kalózok és hupikék mikiegerek, stb. Várost meg úgyse tudnánk felhúzni, ezért a nomád vidékek logikusnak tűnnek. Ha jobb ötlet nem lesz, akkor megírom ez alapján az alapszitut, aztán lesz ami lesz.
Szabályrendszerrel kapcsolatban osztom Valentin aggályait. Maradéktalanul.
Egyébként van valakinek bent Debrecenben Nokia töltője? én otthon felejtettem a sajátom és egyből le is merültem.
Valentin, mikor leszel műhelyben legközelebb?
János
Primus Maximus
Primus Maximus

Témanyitás  Lernun Hétf. Aug. 12, 2013 6:51 pm

Sanci nézz pmet!

Ja és érdeklődnék, hogy közös élelemkészítés van-e tervben a liveon?
Lernun
Lernun

Hozzászólások száma : 1010

Témanyitás  Ruyan Kedd Aug. 13, 2013 11:43 am

Üdv!

János
Még ha orkkal jönnék, se mondom meg Razz Nekem van Nokia töltőm, ha nem felejtem el, akkor viszem Smile Beszéltem Valesszal és azt mondta, hogy ma és holnap is kinn lesz műhelyben, és délután 4 óra körül indul ki a Doboziról.

Derzsy
Én egyelőre nem tudok róla, de ha megbeszéljük, hogy mit főzünk és mit hozzunk hozzá, akkor benne vagyok.
Ruyan
Ruyan

Témanyitás  Primus Maximus Kedd Aug. 13, 2013 2:08 pm

Hali!
Akkor Valentin felé 4 körül megeresztek egy hívást. Köszi az infót Geri!
Közös főzőcskézés jó ötlet. Krumplit senki ne cipeljen le, majd én a helyszínen biztosítok.
A játék mágiarendszerében örülnék, ha gyorsan kiigazításra kerülnének a Ruyan által említett dolgok, mert ebben a formájában "érdekes".
János
Primus Maximus
Primus Maximus

Témanyitás  Lernun Csüt. Aug. 15, 2013 1:17 pm

Cső!

Holnap játék szóval lassan jó lenne lefixálni, hogy akarunk-e közös étkezést, mert ahhoz ma még be is kéne vásárolni. Ha jól számolom szombat és vasárnap ebédre kellene főzni, ha mindenkinek ok, én paprikás krumplit, chillis babot, meg milánóit tudok javasolni ami könnyen elkészül és nem sokminden kell hozzá. Ez felveti a kérdést, hogy tud-e valaki hozni bográcsot. Illetve Aktó ha ezt olvasod meg kéne kérdezned Gyöngyiéket is, hogy érdeklődnek-e a közös kaja iránt illetve az esetleges menü megfelel-e nekik.
A másik a logisztika. Elsődleges kérdés, hogy a játék kezdése mikorra van tervezve, legkönnyebben ehhez viszonyítva tudunk kimenni. Másodlagosan pedig Geri kocsival jössze-e? Ha igen a legegyszerűbb ha te mondod meg hogy mikorra mész ki a Dobozira(asszem úgy beszéltük hogy az lesz a stratégiai pont indulásnak) mert te tudod legjobban megtervezni a menetidőt. Ha mégsem kocsikáznánk másik kérdés hogy mikorra érkezzünk meg mert akkor úgy nézek buszt is.
Remélem hamarosan többen is olvassák ezt a reagot és sikerül megbeszélni mindent.

Csőő:Én

ui.: A játékra nem ártana kihozni kinyomtatott szabályrendszert, meg világleírást.
ui2.: Érdeklődnék, hogy kinek borítaná fel a bioritmusát az egyedi(azaz általam írt) varázsszöveghasználat részemről?(természetesen a varázsszöveg hossza nem csökkenne)
Lernun
Lernun

Témanyitás  Baboh Csüt. Aug. 15, 2013 2:08 pm

Cső!
Gerivel tegnap beszéltünk, aszondta körbekérdez midnenkit.
nekem közös kaja bármi megfelel, ha nem én vásárolok egyedül, mert cipekedni nem biztos, hogy lesz időm. Ja és főzni sem főznék, csak ha Mindenki csinál valamit...vagy ha ráérek INben főzni. Gyöngyiék mostmár tuti jönnek, ma megyek be beszélni velük, és ha addigra nem lesz indulós időpont, akkor felhívom Gerit hat körül. Cuccolás nálunk is lesz, miután a dobozin már befejeződött, gondolom a kacsint- kacsint, ami nálunk van, kell majd Derzsy neked.
Bográcsot azt tudok bepakolni, és állványt is.

Fontos lenne, hogy aki tud sátrat hozni, az hozzon is, mert Gyöngyinek és Kristófnak Debrecenben nincsen.

Nyomtatást megoldom valahogy, engem nem zavar ha saját varázsszöveget írsz.
ja és utóirat, lesz még némi módosítás a szabályzatban, amire pont panaszkodtál, és ami meg is jelenik a könyvemben az első fejezetben... hogy azért tartsuk a színvonalat.

Puszi
Baboh
Baboh

Témanyitás  Ruyan Csüt. Aug. 15, 2013 2:35 pm

Üdv!

Úgy terveztem, hogy megkérdezem Valeszt is, jó-e neki ha 2 óra körül pakolunk be, de még nem sikerült elérni. Derzsyvel már beszéltem telefonon nem sokkal azután, hogy írt ide. Egyelőre úgy tűnik, hogy 2-kor találkozunk a Dobozin, de ez még ugye változhat. Illetve mehetünk előtte közösen bevásárolni is, ha van rá igény. Ha elég karakteremet megölték, akkor akár bevállalok egy inben főzést is, de szerintem ha az ebédszünet erejéig outolunk azzal nem lesz gond. Plusz sátornak el tudom vinni az én régi kétszemélyesemet.

edit: Valesz fél háromtól ér rá bepakolni, így ha nem megyünk előtte bevásárolni, akkor találkozzunk a Dobozin. Még az jutott eszembe, hogy Gyöngyi és Kristóf hogy tervezi a kijutást?
Ruyan
Ruyan

Témanyitás  Lernun Csüt. Aug. 15, 2013 5:59 pm

Cső

este már nem leszek netközelben,szal ha történik valami érdemi változás majd csörögjetek meg. Ha nem akkor holnap fél3kor találkozunk a Dobozin.
Lernun
Lernun

Témanyitás  Lorin Csüt. Aug. 15, 2013 11:01 pm

Baboch

a Facebookon írt 16:00-ás kezdést azt komolyan gondoltad?
Ha fél 3 kor még itt cuccoltok, ki se értek akkorra...

L.
Lorin
Lorin
Admin

Témanyitás  Lernun Szer. Aug. 21, 2013 10:59 am

Csőő

Atkó akkor a pénteki magust mikortól kezdjük? Nekem leghamarabb 1-től megfelel kb éjfélig.

Mindenki

Előre érdeklődnék, hogy jövőhét szombaton, azaz 31-én ráérnétek-e egy kis nyárbúcsúztatásra, Atkóék kertjében(nyugi a házigazda is tud róla:D ). Én egy kis sör-virslifogyasztást, filmnézést, kártyázást terveztem, de határ a csillagos ég. Várom a válaszokat.

Üdv: Dávid
Lernun
Lernun

Témanyitás  Ruyan Szer. Aug. 21, 2013 12:49 pm

Hali!

A tegnap említett bizonytalansági faktor eltűnt a pénteki napirendemből, így felőlem nagyjából bármikor kezdhetünk. 31.-én is ráfogok érni kicsit kirúgni a hámból Smile
Ruyan
Ruyan

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

18 / 40 oldal Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.